Начало
Промоции
Форум
Галерия
Общи условия
Таблица с размери
Условия за доставка
Контакти
Пазарска кошница
Статус на поръчка
Вход за
клиенти

Общи условия за покупко-продажба ПРЕЗ електронен магазин www.tanily.com

 

I. ОБЩИ УСЛОВИЯ

1. Интернет сайтът
www.tanily.com има информационна и търговска функция и служи за осъществяване на електронна търговия от фирма Танили ЕООД.
2. Сайтът предлага възможност за закупуване на обявените продукти, които се доставят от фирма Танили ЕООД до посочен от клиента адрес.
3. Настоящите общи условия дават информация и съдържат правилата за работа и потребление на ресурсите на сайта от всеки един клиент-потребител.
4. Всеки един потребител е обвързан от правилата на настоящите общи условия за цялото време на ползване на сайта, от първоначалното влизане до напускането на уебсайта.

 

II. РЕГИСТРАЦИЯ

 

5. Регистрацията дава възможност на потребителя да избегне въвеждането на личните му данни при всяка покупка. Освен това регистрацията позволява и участие във форума на www.tanily.com.

6. За да се регистрира в интернет сайта www.tanily.com, потребителят трябва да попълни on-line формата за регистрация . Потребителят е длъжен да предостави пълни, верни и точни данни       , включващи следното:

- Обръщение

- Собствено име

- Фамилно име

- Адрес

- Град

- Пощенски код

- e-mail адрес

- Телефонен номер

- Държава

- Потребителско име

- Парола

- Потвърждаване на паролата

Полетата маркирани със «*» са задължителни. След попълване на формата за регистрация се натиска бутон «изпрати».

7. При предоставяне на неверни или непълни данни Танили ЕООД има правото да не осъществи доставката на направената поръчка, както и да прекрати без предизвестие поддържането на регистрацията на потребителя.

 

III. ПОРЪЧКА ЗА ЗАКУПУВАНЕ

 

8. Процесът на подаване на поръчка за закупуване преминава през следните етапи:

8.1. Потребителят избира продукт, който желае да поръча, натиска бутон "купи" и този продукт ще се появи в пазарската му кошница.

8.2. С помощта на бутони «-» и «+» клиентът избира желаното количество. За закупуването на няколко различни артикула не е необходимо да се подават няколко отделни поръчки. Тези стоки просто се добавят в кошницата. Ако клиентът иска да се откажете от някои от артикулите, натиска бутон «откажи» срещу съответния артикул.

8.3. След като са избрани желаните артикули и са поставени в пазарската кошница, се натиска бутон «продължи».

8.4. Ако потребителят е регистриран вече, въвежда своето потребителско име и парола и натиска бутон «влез». Ако потребителя желае да се регистрира, трябва да щракне върху «регистрирайте се тук», а ако не желае да се регистрира, трябва да щракне върху «пропуснете тази стъпка».

8.5. Отваря се форма «Адрес за доставка», където нерегистрираните потребители въвеждат данни относно адреса за доставка, а регистрираните потребители могат да променят адреса за доставка. В поле «допълнителни бележки» се отбелязват всякакви специфични изисквания на клиента относно поръчания артикул или начина на доставка. След попълване на формата се натиска бутон «продължи».

8.6. В следващия прозорец се избира метод за доставка – стандартен, експресен, друг. Ако клиентът желае пратката да бъде застрахована, е необходимо да кликне в квадратчето, предхождащо «Желая да застраховам пратката». Необходимо е да се избере метода за разплащане – наложен платеж или банков превод.

8.7. Поръчката за закупуване се счита за подадена след натискане на бутон «продължи».

8.8. Системата автоматично генерира номер на поръчката, с помощта на който в меню «статус на поръчка» може да се провери на какъв етап на изпълнение се намира съответната поръчка.

8.9. Поръчката за закупуване се потвърждава от Танили ЕООД или чрез обаждане на посочения от клиента телефонен номер или чрез изпращане на съобщение до електронната пощенска кутия на клиента.

 

IV. ЦЕНИ

 

9. Всички цени на артикулите в интернет магазина www.tanily.com са в български левове и с начислен Данък Добавена Стойност.

10. Цената на доставка се пресмята автоматично според теглото на поръчаните стоки и зоната, в която се намира населеното място за доставка. Тя бива индицирана на страницата следваща формата «Адрес за доставка» При избран начин на плащане наложен платеж към сумата за доставка се добавя такса за наложен платеж в размер на 1,2% от стойността на поръчката. При  желание от страна на клиента стоката да бъде застрхована по време на транспортирането, се начилсява 2% върху стойността на заявката.

11.  Крайната цена дължима от клиента, с включена цена за доставка, се изписва в прозореца, следващ формата «Адрес за доставка».

12. Когато клиентът желае стоката да бъде доставена по начин различен от посочените, цената за доставка следва да бъде авизирана при потвърждаването на поръчката по телефон или и-мейл.

13. При закупуване на стоки от интернет магазина www.tanily.com над определена стойност, клиентът получава процентен отбив от общата стойност на поръчката съгласно следната схема:

 

Стойност на поръчката

над 60 лв.

над 150 лв.

над 300 лв.

над 500 лв.

над 800 лв.

Отстъпка

1%

2%

3%

4%

5%

 

14. Цените и отстъпките за търговци на едро са предмет на допълнително договаряне.

 

V. УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ

15. Плащането може да бъде извършено по някой от следните начини:

15.1. С наложен платеж – Плащането за поръчката се извършва в момента на получаването на стоката от куриерската фирма. При ползване на услугата наложен платеж към крайната цена се добавя такса 1% от инкасираната сума.

15.2. С банков превод – При избиране на този начин на плащане клиентът получава и-мейл с банковите данни на фирмата необходими за извършването на  банков превод. Стоката се  доставя след получаване на плащането по сметката на фирмата.  

15.3. Поради изискване на Закона за защита на потребителите при плащане с наложен платеж или с банков превод получената сума представлява задатък (гаранция за грижливото съхраняване на стоките), за който се издава съответен документ. При изтичане на срока от 7 дни, през който клиентът може да се откаже от сключения договор, задатъкът се приема за заплащане на поръчката и тогава се издава фактура и фискален бон.

15.4. За да бъде издадена фактура, клиентът трябва да попълни данните на фирмата си в полето «допълнителни бележки» по време на оформяне на поръчката. Танили ЕООД не е регистрирана по Закона за ДДС и издава опростени фактури за извършените плащания.

 

VI. УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

 

16. Стоките, поръчани от електронния магазин www.tanily.com, се доставят с куриер до адреса, указан при заявката. Ако клиентът има предпочитания към дадена куриерска фирма, следва да отбележи това  в полето «допълнителни бележки».
17. Доставките се извършват от понеделник до петък.

18. Срокът за комплектоване на поръчката е от 1 до 7 работни дни и зависи от наличността на стоките. При потвърждението на поръчката клиентът ще бъде информиран в кой ден закупените от него стоки ще бъдат комплектовани и предадени на куриер. Срокът за доставка след предаване на пратката на куриерската фирма зависи от зоната на населеното място за доставка.

 

VII. ОТКАЗ И РЕКЛАМАЦИЯ

 

19. В случай, че клиентът желае да откаже направена вече поръчка, някой от продуктите в нея, или да замени даден продукт, трябва да се обади по телефона възможно най-бързо, за да уведоми доставчика Танили ЕООД. Не се приемат уведомления за промяна или отказ по и-мейл. Необходимо е клиентът да съобщи номера на своята поръчка, за която иска корекция.
20. Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право на рекламация при:

- констатирани липси;

- дефекти на стоката;

- несъответствие с обявения размер;

- несъответствие с обявената търговска марка.

21. Рекламацията се предявява до пет работни дни след закупуването на стоката.
22. При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:

- възстановяване на заплатената сума;

- заменяне на стоката с нова;

- отбив от цената;

23. В срок от 7 дни след получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени при следните условия:

- Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена).

- Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.

- Запазена оригинална опаковка и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.

24. Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента.

VIII. ОТГОВОРНОСТИ

 

25. Електронен магазин www.tanily.com не носи отговорност при изчерпване на количества от дадени артикули, определени размери, десени и разцветки, както и в случай на забавяне на пратката поради липса на наличности и изчакване на нова партида от производство.

26. В случай, че няма възможност да бъде осигурен желания артикул или се предвиди забавяне на комплектоването на поръчката, клиентът ще бъде информиран чрез телефонен разговор или с и-мейл, като при възможност ще му бъдат предложени алтернативни артикули (цветове, десени).

27. Танили ЕООД поема отговорността да поддържа поверителността на личните данни на своите клиенти. Информацията за клиента се събира с цел обслужването му и доставянето на поръчки. Фирмата няма да продаде, отдаде или сподели информацията за клиента с трети лица без изричното му съгласие, освен в предвидените от закона случаи.

 

IX. ОГРАНИЧЕНИЯ

 

28. Потребителите на сайта имат право да се ползват свободно от ресурсите на сайта www.tanily.com с изключение на ограниченията, описани в настоящите общи условия и други общовалидни ограничения.

29. Потребителите на сайта www.tanily.com нямат право да копират, разпространяват или ползват текстове, картини,снимки, образи или части от сайта, без изрично разрешение на www.tanily.com.

30. Потребителите нямат право да претоварват сайта с фиктивни заявки или друга информация (flood).

31. Потребителите на сайта нямат право да извършват действия, които нарушават общоустановени правила на общуване и комуникация, да извършват злоумишлени действия, разпространяване на вируси и други, нарушаващи или увреждащи права или интереси на трети лица.

 

X. ДРУГИ


32. Танили ЕООД има право да променя или обновява по всяко време сайта
www.tanily.com и неговото съдържание, включително и настоящите общи условия без предварително да предупреждава потребителите за това. Актуалната версия на общите условия ще бъде изложена на сайта от датата, на която съответните промени влязат в сила. Продължаването да се използва сайта след промените на общите условия ще представлява съгласие от страна на потребителите с направените промени.